Om kunstner Mikael Noguchi (1976) med assistent Eric Ness Christiansen (1985)

Mikael er en selvlært og prisbelønt graffitikunstner, tegneserieskaper, illustratør og spillutvikler. Det var da hip hop-bølgen med breakdance og graffiti skyllet over fødebyen hans Stockholm på midten av 80-tallet at han fikk øynene opp for graffiti. Det var graffitiens kraftfulle uttrykk med sterke farger og stort format som appellerte til ham.

Mikael Noguchi

«Edvard Munch er jo så stor – han er i alles bevissthet! Det viktigste for meg med denne veggen var å klare å lage et Munch-inspirert motiv, med en ungdommelig og moderne twist, på en god måte. Du kan si at jeg designet motivet med en impresjonistisk og psykedelisk fargepallett, for så å presse min egen tegnestil gjennom et «Munch-filter». Det fine med kunst er jo at folk ser og tolker ulikt. Jeg vil derfor ikke legge så mange føringer på betydningen av bildet.»

Om kunstverket

Mikael har her brukt mange av de samme virkemidlene som Munch; legg for eksempel merke til de bølgende linjene med sterke farger i bakgrunnen. Ansiktene har også fått innslag av grønt, et virkemiddel Munch brukte for å uttrykke blant annet sjalusi. At motivet er flatt og mangler dybde får dessuten silhuettene til å flyte litt i hverandre, noe som også er veldig typisk Munch.