Guide for disse turene, Silvia C. Leine, er svært kunstinteressert og har lang erfaring som reiseleder i Skandinavia for engelsk-, fransk- og spansktalende turister.

– Edvard Munch var en storslått og allsidig maler, og ved å gå i hans fotspor får vi mer kunnskap om hans liv og virke – både det kunstneriske og det menneskelige. Målet med denne turen er å komme bak ikonet Munch, og fornemme dette mennesket som på en så suveren måte klarte å uttrykke hele spekteret av følelser i sine kunstverk, sier Silvia.

Les om turen på Silvia sin nettside her

Silvia tilrettelegger for både små og store grupper, fra 5 til 40 deltakere. Dagsturen starter fra Oslo klokken 08:30 med retur Oslo cirka klokken 16:00, og koster 1.560 kroner per person ved grupper på 20 personer. Prisen inkluderer buss fra Oslo Rådhus til Løten og tilbake igjen, kaffe, lokal bakst, museumsbillett ved Klevfos industrimuseum, guiding, kunstnerisk utfoldelse på et grafikkverksted og en toretters lunsj på Løten Nærstasjon – kafe og landhandleri.

Ta kontakt med Silvia på +47 45 60 37 56 eller silvia@uniquetours.no dersom du vil være med på tur

Under ser du hvordan turen er lagt opp. Silvia tilpasser gjerne både innhold og varighet etter deltakernes ønsker:

  • Første stopp er Klevfos Industrimuseum på Ådalsbruk i Løten, som ligger et steinkast fra fødestedet til Edvard Munch. Her blir det kaffepause og kort omvisning i den gamle papirfabrikken.
  • Vi går 100 meter til Munchsenteret hvor vi får en times orientering om Munch og Løten.
  • Vi beveger oss videre til museets eget Edvard Munch-kunstverksted hvor vi lager et grafiske trykk av utvalgte Munch-motiver. Dette får du med hjem.
  • Vi kjører til fotopunktet utenfor Edvard Munchs fødested; Østre Englaug gård.
  • Vi stopper ved Løten Ungdomsskole for å se på et stort Munch-inspirert street art-motiv på veggen.
  • Vi spiser en Munch-inspirert to retters lunsjmeny i den koselige Løten Nærstasjon – kafe og landhandleri i Løten sentrum.
  • Vi stopper ved Løten kirke hvor lille Edvard ble døpt for andre gang, fire måneder etter hastedåpen ved fødselen.
  • Vi kjører forbi Løiten Brænderi og videre til gårdene som familien Munch knyttes til under Løten-oppholdet.
  • Bussen kjører tilbake til Oslo med ankomst rådhuset cirka klokken 16:30.