Guide for disse turene, Silvia C. Leine, er svært kunstinteressert og har lang erfaring som reiseleder i Skandinavia for engelsk-, fransk- og spansktalende turister.

– Edvard Munch var en storslått og allsidig maler, og ved å gå i hans fotspor får vi mer kunnskap om hans liv og virke – både det kunstneriske og det menneskelige. Målet med denne turen er å komme bak ikonet Munch, og fornemme dette mennesket som på en så suveren måte klarte å uttrykke hele spekteret av følelser i sine kunstverk, sier Silvia.

Silvia tilrettelegger for både små og mellomstore grupper, fra 5 til 20 deltakere.Turene starter enten i Oslo, eller et valgt sted i Hamar-regionen. Silvia tilpasser gjerne både innhold og varighet etter deltakernes ønsker.

Ta kontakt med Silvia på +47 45 60 37 56 eller silvia@uniquetours.no dersom du vil være med på tur

Under ser du hvordan turen er lagt opp i Hamar-regionen:

  • Avreise med buss fra Hamar togstasjon kl. 9.30.
  • Første stopp er Munchsenteret Klevfos Industrimuseum, Ådalsbruk, et steinkast fra fødestedet til Edvard Munch. Her blir det en halvtimes orientering om Edvard Munchs liv og kunst, og hans tilknytning til Løten.
  • Vi kjører til fotopunktet utenfor Edvard Munchs fødested,  Østre Englaug gård, og tar et kort stopp der før turen går videre til nabogården Bjørke Østre fra 1700-tallet.
  • På Bjørke Østre får vi servert kaffe og Munch-cupcake mens vi hører på historiefortelling om Munch-familiens opphold i Løten.
  • Vi spiser en to retters lunsjmeny i den koselige Løten Nærstasjon – kafe og landhandleri i Løten sentrum.
  • Vi stopper ved Løten kirke for en kort omvisning: her ble lille Edvard døpt for andre gang, fire måneder etter hastedåpen ved fødselen. Vi tar også et besøk på gravplassen til Svartbækken, den siste som ble halshugget i Norge og som sies å ha vært foranledningen til Munch-bildet Morderen (1910).
  • Vi kjører videre til Løiten Brænderi for et kort opphold der, før avreise til Hamar.
  • I Hamar stopper vi i Sagatunvegen/Strandgata for informasjon om Munchs tegninger av Hamar. Turen avsluttes på Hamar togstasjon kl. 14.45

For Munch-turen til Løten med start fra Oslo kan du lese mer her. 

Ta kontakt med Silvia på +47 45 60 37 56 eller silvia@uniquetours.no dersom du vil være med på tur.