Hotel Victoria i Hamar åpnet i 1852 og Christian Krogh, Edvard Munchs lærer, bodde alltid her da ha besøkte «Opplandende». Krogh hadde faktisk sitt eget rom på Victoria hotel, og hans kjente historie «Isa på Mjøsa» ble skrevet nettopp her. Da Edvard Munch besøkte Hamar som 18-åring tegnet han også en rekke skisser fra ulike steder i byen, og noen av disse kan du også se på hotellet.

To Munch-suiter

For å hedre Edvard Munch er to av juniorsuitene gjort om til Munch-rom. Det ene med maleriet «Solen» og det andre med maleriet «Adam og Eva» bak senga.

Ved inngangen til hotellet møtes du også av et stort Munch-maleri og utenfor restauranten henger det også en serie med Munch-malerier. I konferanse-avdelingen finner du dessuten brev som Munch har skrevet og noen av Hamar-skissene som Edvard Munch tegnet.

First Victoria Hamar

Mer om hotellet

Ring 62 02 55 00 for å booke en Munch-suite

Midt i smørøyet

Victoria hotel er en del av VictoriaKvartalet og byr på hele 400 hotellsenger. Her bor du vegg-i-vegg med sushi-restauranten Nagomi, sportsbaren/restauranten O’Learys, utestedet Festiviteten og Hamar teater. Hamar kulturhus er bare en 5 minutters spasertur unna hotellet. 

Med en fantastisk utsikt over Mjøsa og kun 80 meter fra jernbanestasjonen har Hamars eldste hotell, First Hotel Victoria, en unik beliggenhet. Mjøsbyen Hamar er kjent for sine kulturfestivaler, dampbåtturer med Skibladner og ikke minst Vikingskipet, med den olympiske skøytearenaen. Hamar er et perfekt utgangpunkt for natur- og sportsopplevelser, som fisking, sykling, golf, ski og skøyter.

Munch-suite