Informasjon om årets arrangement 24. februar 2024:

Kom og lag snøkunst med veiledning av proffe snø-kunstnere!
En gedigen snøhaug på Budor skal forvandles til et enormt snøslott eller kanskje en borg - inspirert av Edvard Munchs "Solen"-maleri.

(PS: Fredag 23. februar kl. 19 avdukes snøskulpturen med profesjonelle dansere fra PS Dans. Selve festivalen, der alle kan bli med og leke i snøen, er lørdag 24. februar fra kl. 11-16.)

La fantasien få fritt spillerom og skap dine egne snø-kreasjoner og motiver. Kanskje får snøhaugen både trapp, sklier, hopp og tårn? Ved hjelp av spader og annet verktøy former barna morsomme figurer i snøen.
Det blir også mulig å låne akematter, langrenn- og slalåmski fra BUA denne lørdagen.
Ta gjerne med hele familien. Festivalen er gratis og åpen for alle, og barna kan bli med så lenge de vil! Velkommen til et kreativt avbrekk fra slalåm, aking og langrenn.

"Munch vinterfestival" er en dag spekket med morsomme og kreative kunstaktiviteter ute, for barn og unge. Alt foregår ved gjestegården, og kunstner Trine Midtsund med assistenter, gleder seg til å la barna få utforske de nye kunstformene.

Hit er alle barn og voksne velkomne for et kreativt avbrekk fra slalåm, aking og langrenn. Under Munchs vinterfestival møter snø og is kunst og kultur. Målet er at barn og unge skal få utforske helt nye kunstformer, og forhåpentligvis få inspirasjon til også videre kreativ utfoldelse.

Et viktig mål med festivalen er også å synliggjøre for både tilreisende og lokalbefolkningen at en av verdens største kunstnere, Edvard Munch, ble født i Løten – og at Løten er et sted Munch hadde sterke bånd til hele livet, og som inspirerte han under hele hans kunstneriske karriere. 

Prøv ulike kunstformer

Tidligere år har barna fått prøve alt fra geriljabroderi, søljeverksted og papirbretting til ulike male- og tegne-teknikker. På grunn av pandemien arrangerte vi kun uteaktiviteter med snø og is under festivalen i 2022. Barna fikk lage en flott, Munch-inspirert isskulptur, og en gedigen snøborg, sammen med profesjonelle kunstnere – og de storkoste seg! Dette var så vellykket at vi fremover også satser på utendørs aktiviteter. Alle aktivitetene er gratis og tilgjengelig for alle – så her er det bare å sette av datoen og hive seg med.

Allerede det første året ble Munchs vinterfestival en stor suksess. Da var plassen foran Gjestegården Budor fylt med ulike kunststasjoner og barna kunne velge og vrake mellom diverse kreative aktiviteter. Blant annet lagde de en felles is-skulptur med Munch-motiver på, de spikket knagger med «Skrik»-motiv, de broderte, hadde eventyrstund med biblioteket, de malte et stort fellesportrett, de lagde vimpler med Munch-motiver på, tegnet og tryllet frem vakre søljer inspirert av Edvard Munchs bilde «Brosjen».

Under kan du se små glimt fra ulike år festivalen har blitt gjennomført. I 2021 måtte den avlyses på grunn av koronapandemien.

 

Håndarbeid for barn og voksne
 
Barn som maler utendørs
 
Liten gutt står og tegner på en stor tegning
 
Mann står og leser for barn utendørs
 
Barn sitter utendørs og spikker

Liten jente som tegner
 
Munch-etterligning under arbeid
 
Barn som driver med håndarbeid
 
Folk som driver og lager ting

Barn som står i sirkel
 
Isskulptur i blått lys
 
Barn som lager Munch-inspirert kunst i snø
 
Barn som former is
 
 

Skrik snøskulptur

 

Folk samlet rundt skulpturen 

Iskunstner viser fram for elever

Barn som skjærer i snø

Mange folk foran snøhaugen

jenter som skuffer snø
 
ungdommer som leker i snø
 
snøkunst med folk rundt omkring
 
snøkunst med dansere foran
 
snøkunst og masse folk som lager kunst
 
ansikt meislet ut i snø