Edvard Munch og lillebroren Andreas har tatt toget til Ådalsbruk og skal feriere på Englaug. Her bodde de hos familien de engang leide hos på Englaug Østre, hoppet i høyet og fisket i elven. Dette er dokumentert i et begeistret brev 12 år gamle Edvard skrev til sin far mens de var på Ådalsbruk. Ådalsbruk var da et levende industrisamfunn rundt Aadals brug jernstøperi, og det bodde mange både høyt utdannede, vanlige arbeidere og bønder i området.

I forestillingen møter guttene jevnaldrede gutter og jenter ved Gammelhuset mølle og sag, det vil si området som ble til Klevfos Cellulose- og Papirfabrik 15 år senere. Alle personene i stykket er historiske personer. Mathias Bekkevold, for eksempel, reiser sammen med Pauline til Amerika. Anton Thingstad blir gardbruker på Vesle Benningstad. Vi møter de som unge med store håp og drømmer for framtiden. Edvard observerer de og tegner ned det han ser, for eksempel Valborg Vilhelmine Josefine Christiansdatter fra Christiania. 

Stykket hadde premiere i 2014 og har blitt spilt mange ganger siden. Selve historien er en skildring av barns lek – guttene leker militæreksersis og skal fange jentene. Det ender med at jentene fanger dem. Det er småflørting og rollekarakterene beskriver seg selv og sin egen historie gjennom sanger.

Jentene i "Mens Edvard tegner"

Andreas Munch spilt av Anton Aarnes Nilssen

Fra venstre: Andreas Munch (Anton Aarnes Nilssen), Anton Thingstad (Arn Lekve), Mikkel Olsen (Joakim Enger), Edvard Munch (Oskar Aarnes Nilssen) og Mathias Bekkevold (Edvard Hjemli)

Edvard Munch (Oskar Aarnes Nilssen)