Det faglige undervisningsprogrammet for Camp Munch varierer fra gang til gang. I 2016 var temaet «grafikk» og i 2018 «grafikk og selvportrett». Det planlagte temaet for Camp 2020, som dessverre måtte utsettes på grunn av Covid, var «Strek i bevegelse» med fokus på tegning og street art. Vi håper å kunne tilby det samme opplegget i 2022. Fire av dagene blir det undervisning i Løten, én av dagene blir det Munch-ekskursjon til Oslo og den sjette og siste dagen avsluttes sommerleiren med en minifestival der deltakerne stiller ut arbeidene de har laget i Løten. Minifestivalen (se bilder under) er åpen for publikum.

Undervisningen foregår flere steder i Løten, blant annet i de gamle bygningene rundt idylliske Klevfos industrimuseum (bildet), samt i diverse lokaler i Løten sentrum. Klevfos Industrimuseum er en tidligere papir- og cellulosefabrikk (1888 – 1976) som ligger i naturskjønne omgivelser få hundre meter fra Edvard Munchs fødested; gården Engelaug Østre på Ådalsbruk (bildet). Fødegården er i dag en privat eiendom med et fotopunkt utenfor for dem som vil ta bilder.

Sted for overnatting varierer fra gang til gang. På Camp Munch 2022 blir det mest sannsynlig overnatting i klasserom på Løten ungdomsskole, eller på Rokosjøen camping. Deltakerne må dele rom. Gutter og jenter ligger på hvert sitt rom, og det vil være nattevakter tilstede.

Alle måltider unntatt lunsj på Oslo-turen er inkludert. Ved påmelding må du opplyse om eventuelle matallergier, intoleranser, eller om det er matvarer du av ulike grunner ikke spiser.

Den faglige undervisningen foregår fra 09.00-16.00 hver dag, med en god lunsjpause. Kveldene fylles med ulike faglige og sosiale aktiviteter, og deltakerne kan gjerne påvirke innholdet i kveldsaktivitetene. Vi gjør det dere har lyst til og tidligere har vi badet i Rokosjøen, spilt diverse ballspill og laget god mat sammen.

Deltakerne må selv sørge for å komme seg til og fra Løten. Alle transport ellers er inkludert. Deltakerne fraktes med buss mellom ulike aktiviteter og fra overnattingssted til undervisningssted.

Løten er sentralt lokalisert mellom Hamar og Elverum, og ligger ca. 130 km nord for Oslo, 90 km nord for Oslo Airport Gardermoen og 385 km sør for Trondheim. Til Løten kan du reise med buss eller tog, vanligvis via Hamar.

Søk opp din tog/buss-reise her

Tog- og busstasjonene i Hamar og Løten er plassert i nær tilknytning til hverandre, med enkel tilgang til taxi.

Deltakeravgiften er på 3500 kroner og dekker både overnatting, undervisning med profesjonelle lærere, alt av utstyr og alle måltider. Sponsormidler gjør at vi kan holde deltakeravgiften lav – noe vi er veldig takknemlige for.

Camp Munch støttes av:

Vi takker sponsorene våre for at de bidrar til fremtidig rekruttering til kunstneryrket!

Klart det! Vi skjønner godt at noen ønsker å ha familien i nærheten.

Løten kommune er en del av Hamarregionen, og her er det masse gøy å finne på for familien uansett om dere foretrekker å feriere i by, på fjellet eller ved vannet. Løten-området med Budorfjellet er kjent for sin flotte natur, og beliggenheten mellom Norges største innsjø Mjøsa og fjellviddene gir fantastiske turmuligheter både til fots og på sykkel. I Løten kan du besøke Klevfos industrimuseum og MunchsenteretLøiten Brænderi med Løiten lys-fabrikk eller Ådalsbruk motormuseum. Kanskje vil dere bo på Rokosjøen camping eller på Budor? Kanskje vil dere besøke én av de tre idylliske utekaféene på Imset gårdGrimset gård eller i Bringebærhagen i Løten? Løten Nærstasjon og Løten bakeri byr også på mange fristelser. I Stange, litt nærmere Hamar, ligger dessuten storgårdene som perler på ei snor i Stange Vestbygd, eller «Nordens Toscana» om du vil. Her kan dere også golfe på et av landets vakreste golfbaner. I Hamar kan dere innta lunsjen ved Mjøsa, stupe fra det mye omtalte stupetårnet eller bade inne i Ankerskogen-badeanlegg. Hoppe i Rush trampolinepark eller shoppe på et av Norges fineste kjøpesentre kan dere også.

Hjertelig velkommen til Hamarregionen! Se overnattingsmuligheter og få tips til ting å gjøre her

 
Hovedarrangør for Camp Munch er Løten kommune, og med oss på laget har vi Klevfos Industrimuseum og Fargefabrikken ved Nina Molven (bildet). Som «kunstnerisk ansvarlig» for Camp Munch sitter Nina i juryen som plukker ut hvem av søkerne som får delta på leiren. Hun legger også opp det faglige innholdet, og sørger for å finne de dyktige kunstnere til å undervise.

Ta kontakt med kulturrådgiver i Løten kommune, Hanne Mette Walhovd Paulsen på hannemette@loten.kommune.no eller ring 924 45 108.