Det faglige undervisningsprogrammet for Camp Munch varierer fra gang til gang. I 2016 var temaet «grafikk», i 2018 «grafikk og selvportrett» og i 2022 «Strek i bevegelse» med fokus på tegning og street art. 
 
Tema for sommerens kunstcamp er «livets farger». Edvard Munch omtales som en fargemester, og i år skal campens deltakere lære mer om bruken av farger i egen kunst gjennom ulike øvelser, eksperimenter, teori og praksis.
 

Deltakerne skal vandre i Munchs fotspor, og bli kjent med stedene der unge Edvard Munch vandret i sin barndom; blant annet langs Svartelva, på Klevfos indstrimuseum og i Løtens kulturlandskap med åker og eng, skog og mark.

Vi skal lage fargekart i naturens syklus; som årstider, døgnet, og lys og skygge, med mål om å sammen skape et fargerikt verk. Verket, en vegginstallasjon i stort format, skal så stilles ut i Løten sentrum.

 

Fire av dagene blir det undervisning i Løten, én av dagene blir det Munch-ekskursjon til Oslo og den sjette og siste dagen avsluttes sommerleiren med en minifestival der deltakerne stiller ut arbeidene de har laget i Løten. Minifestivalen (se bildet over) er åpen for publikum.

Undervisningen foregår hovedsaklig i de gamle bygningene rundt idylliske Klevfos industrimuseum (bildet), som er en tidligere papir- og cellulosefabrikk (1888 – 1976). Fabrikken ligger i naturskjønne omgivelser få hundre meter fra Edvard Munchs fødested; gården Engelaug Østre på Ådalsbruk. Fødegården er i dag en privat eiendom med et fotopunkt utenfor for dem som vil ta bilder.
Klevfos Industrimuseum

Foto: Jonas Jeremiassen Tomter 

Tidligere har vi overnattet i klasserom på Løten ungdomsskole, og på Rokosjøen camping. I år blir overnattingen på Folkets Hus på Ådalsbruk, en kort spasertur fra Klevfos, der undervisningen foregår. Det er også en Joker-butikk rett i nærheten. Gutter og jenter ligger på hvert sitt rom, og det vil være nattevakter tilstede.

Alle måltider unntatt lunsj og middag på Oslo-turen er inkludert i deltakeravgiften på 3500 kr. Når deltakerne er plukket ut spør vi om eventuelle allergier/intoleranser, eller om det er matvarer du av ulike grunner ikke spiser.

Den faglige undervisningen foregår fra 09.00-16.00 hver dag, med en god lunsjpause. Kveldene fylles med ulike faglige og sosiale aktiviteter, og deltakerne kan gjerne påvirke innholdet i kveldsaktivitetene. Vi gjør det dere har lyst til; som å bade i Rokosjøen eller i Mjøsa, ta turen til Hamar, spille brett- eller ballspill, ha tv-kveld eller lage god mat sammen.
to ungdommer som vasser

Deltakerne må selv sørge for å komme seg til og fra Løten.

Under campen er vi så heldige å disponere "Kulturbussen" til Sparebankstiftelsen DNB. Denne kjører oss til kveldsaktiviteter i nrområdet, og til og fra Oslo på ondagen. 

Løten er sentralt lokalisert mellom Hamar og Elverum, og ligger ca. 130 km nord for Oslo, 90 km nord for Oslo Airport Gardermoen og 385 km sør for Trondheim. Til Løten kan du reise med buss eller tog, vanligvis via Hamar.

Søk opp din tog/buss-reise her

Les mer om Hamarregionen her. 

Tog- og busstasjonene i Hamar og Løten er plassert i nær tilknytning til hverandre, med enkel tilgang til taxi.

Deltakeravgiften er på 3500 kroner og dekker både overnatting, undervisning med profesjonelle lærere, alt av utstyr og alle måltider hele uka bortsett fra lunsj og middag i Oslo. Sponsormidler gjør at vi kan holde deltakeravgiften lav – noe vi er veldig takknemlige for.

Camp Munch støttes av:

Vi takker sponsorene våre for at de bidrar til fremtidig rekruttering til kunstneryrket!

Klart det! Vi skjønner godt at noen ønsker å ha familien i nærheten.

Løten kommune er en del av Hamarregionen, og her er det masse gøy å finne på for familien uansett om dere foretrekker å feriere i by, på fjellet eller ved vannet. Løten-området med Budorfjellet er kjent for sin flotte natur, og beliggenheten mellom Norges største innsjø Mjøsa og fjellviddene gir fantastiske turmuligheter både til fots og på sykkel. I Løten kan du besøke Klevfos industrimuseum og MunchsenteretLøiten Brænderi med Løiten lys-fabrikk eller Ådalsbruk motormuseum. Kanskje vil dere bo på Rokosjøen camping eller på Budor? Kanskje vil dere besøke én av de idylliske utekaféene på Grimset gård eller i Bringebærhagen i Løten? Løten Nærstasjon byr også på mange fristelser. I Stange, litt nærmere Hamar, ligger dessuten storgårdene som perler på ei snor i Stange Vestbygd, eller «Nordens Toscana» om du vil. Her kan dere også golfe på et av landets vakreste golfbaner; Atlungstad golf. I Hamar kan dere innta lunsjen ved Mjøsa, stupe fra det mye omtalte stupetårnet, eller bade inne i Ankerskogen-badeanlegg. Hoppe i Rush trampolinepark eller shoppe på et av Norges fineste kjøpesentre kan dere også.

blid dame i rosa t-skjorteFoto: Lars Martin Bøe

Hjertelig velkommen til Hamarregionen! Se overnattingsmuligheter og få tips til ting å gjøre her

Hovedarrangør for Camp Munch er Løten kommune, og med oss på laget har vi Klevfos Industrimuseum og Fargefabrikken ved Nina Molven (bildet). Som «kunstnerisk ansvarlig» for Camp Munch sitter Nina i juryen som plukker ut hvem av søkerne som får delta på leiren. Hun legger også opp det faglige innholdet, og sørger for å finne de dyktige kunstnere til å undervise.

Ta kontakt med kulturrådgiver i Løten kommune, Hanne Mette Walhovd på hannemette@loten.kommune.no eller ring 924 45 108.