Munch workshop med fokus på planer om Munch-senter. Dette er starten på det nasjonale Munch-nettverket og planleggingen av jubileet i 2013.

Kulturskolen
Kulturskolens kunstelever lot seg inspirere av Munchs malerier, og musikkelevene satte musikk til bildene. Til sammen ble det en syntese mellom bilder og musikk som ble framført i Løten kino.

Kulturskolen
Kulturskole-elevene stod for en flott forestilling med dans, bilder, musikk og teater. Historien om Edvard Munch var bundet sammen av forteller Åse Krogsrud, til illustrasjoner på skjerm fra kulturskolens kunst-elever.

Skrik
Fagkonferanse med innspill fra Munchmuseet og Nasjonalmuseet, samt konsertforedrag med Ketil Bjørnstad og servering av lokal mat.

Boklansering
Det var programslipp på Munchmuseet der Løtens prosjektleder fikk legge fram programmet til alle Munch-kommunene, for et samlet pressekorps. Her ble det også anledning til å profilere arrangementene i Løten denne dagen; boklansering og skrik-tog. Den nasjonale pressen hjalp til med forhåndsreklamen til toget – bl.a i VG.

Åse Krogsruds bok Munchs første strek – barne- og ungdomsår på «Engelhaug» ble lansert på Ådalsbruk Arbeidersamfund med forfatteren, artikkelforfatter Magne Bruteig og over 160 år gamle Løiten sangforening.

Bursdag 2013
150-års dagen ble markert stort med barneselskap med ulike underholdningsinnslag i Løtenhallen, ungdomsselskap og forestilling i Løten kino, pressekonferanse på tunet på Englaug østre, mottakelse på Klevfos industrimuseum og omvisning på Munch-senteret, servering på Kilde gjestgiveri og nasjonal og TV-sendt jubileumsforestilling i Terningen arena med Karl Ove Knausgård som konferansier.

Mens Edvard tegner. Oskar Nilsen som Edvard
Nasjonalt nettverksmøte i Løten og framføring av «Mens Edvard tegner» av Tor Karseth i Løten kino.

Munchkonkurranse
Markering for barn og unge under Åpen Hall med blant annet kakepynte-konkurranse.

Brettspill
Lansering av Munch-brettspill på Ungdommens hus.

Munchjulekurv
Juleverksted på Ungdommens hus med bretting av Munch-julekurver.

Mens Edvard tegner
Forestillingen «Mens Edvard tegner» ble vist for ungdomsskolen i Løten kino.

Edvard Munch (Gotmar Rustad) og Oline Fløtholen (Ingeborg Torp) foran Engelaug
Edvard Munch (Gotmar Rustad) og barnepiken Oline Fløtholen (Ingeborg Torp) sto opp fra de døde for å feire 156-årsdagen til Munch. I en gammel T-Ford kjørte de rundt til skoler, barnehager, Løten Helsetun, sentrum og rådhuset for å dele ut pepperkaker formet som Skrik og Alma Mater. 

Bjarne Falk (Espen Austdal Bergh) og Edvard Munch (Kristoffer Arneberg Novak)
I 2020 satte vi opp syngespillet «Edvard Munch og Bjarne Falk» av regissør Tor Karseth i Løten kino for å markere at det var 157 år siden Munch ble født i Løten. Stykket er oppfølgeren til «Mens Edvard tegner» og handler om da 18 år gamle Edvard Munch besøkte sin gode studie-kompis Bjarne Falk i Hamar sommeren 1882.

Mens Edvard tegner 2021
Dette året ble det planalgt bursdagsfeiring i Løten kino med syngespillet "Mens Edvard tegner" og bursdagkake til alle.  På grunn av koronapandemien måtte forestillingen avlyses.

Dette året fylte vi opp bygdas storstue, Bøndsen, med barn og ungdom på Munch-disko. Masse musikk, fargerikt lys, diskokule i taket og ballonger på gulvet satte stemningen. Det ble servert pizza, saft og godteri til de flere hundre frammøtte. På forhånd hadde vi en tegnekonkurranse med Munch-tema. Vinneren ble Thea, som hadde en blyanttegning av Munch.
Grønt lys, diskokule og mange barn 
 
Mange barn på diskotek
 
Mona serverer pizza
 
Gråblyanttegning av Munch
 
Skrik-inspirert tegning
 
Kunstverk med Munchs "Solen"