Camp Munch har vært arrangert i Løten tre ganger tidligere (2016, 2018 og 2022), og skal arrangeres for fjerde gang sommeren 2024. Konseptet er utviklet av Løten kommune, og campen har vært mulig å gjennomføre fordi kommunen har fått raus støtte fra blant andre Sparebankstiftelsen DnB, Sparebankstifteslen Hedmark og Innlandet fylkeskommmune

Camp Munch i flere byer?  

Ideen om at Camp Munch kunne vokse seg til noe større enn bare en kunstleir på Edvard Munch sitt fødested, ble sådd våren 2023 da Birthe Mørreaunet Selvaag, rådgiver kunst og kultur i Sparebankstiftelsen DNB, oppfordret det nasjonale Munch-nettverket til å se om det var mulig å arrangere leiren også på de andre 8 Munch-stedene. 

- Dette synes vi er en meget spennende tanke. Camp Munch flere steder i landet ville gitt mange flere kunstinteresserte ungdommer muligheten til å utvikle talentet sitt videre, sier kulturrådgiver Hanne Mette Walhovd Paulsen i Løten kommune.  

Hun og Nina Molven, ved Fargefabrikken i Fredrikstad, som har hjulpet Løten kommune med å gjennomføre de tidligere leirene, presenterte i mai konseptet for de andre Munch-stedene på en nasjonal Munch-samling.

- Tilbakemeldingene var svært gode, og flere av stedene ønsker å høre mer om campen. Neste steg nå blir derfor et nytt møte med de Munch-stedene som kunne tenke seg å arangere en liknende kunstleir. Jeg har troen på at flere Munch-steder kommer til å arrangere noe tilsvarende, sier Hanne Mette.   

Les mer om de andre Munch-stedene Vågå, Oslo, Hvitsten, Moss, Fredrikstad, Åsgårdstrand og Kragerø her.  

Glade ungdommer og gammel ordfører.