Munch-nettverket i Osloregionen har laget et ferdig opplegg til lærere som de har kalt Munch LÆR. Opplegget gir innsikt og kunnskap om Edvard Munchs liv og kunst, og er beregnet på elever fra 13 til 18 år. Det tar omtrent en skoletime å komme gjennom alle oppgavene, og det gjennomføres av elevene på deres mobiltelefoner.

Hele tjenesten er laget av det nasjonale Munch-nettverket. Det er et samarbeid mellom destinasjoner på Østlandet som alle spilte en rolle i Edvard Munchs liv. 

Les om Munchnettverket her

Slik fungerer "Munch Lær"

Som lærer må du registrere deg før du kan sette opp en økt for klassen din. Når dette er gjort kan du invitere elevene til å delta enten med en QR-kode eller via link. Ettersom elevene registrerer seg og gjennomfører økta får du opp dette på din telefon.  Om du ønsker kan du få tilsendt en rapport med bilder fra elevenes snapchat på epost.

Man trenger altså ingen app for å bruke denne tjenesten - og den er gratis. Vær oppmerksom på at når alle skal spille av videoer, vil det kreve noe båndbredde. Er det dårlig dekning eller tregt nett, kan det være en idé å la elever gå sammen i par eller små grupper.

Dette er innholdet i "Munch Lær":

Elevene blir tatt gjennom seks korte filmer om Edvard Munch, fire flervalgsoppgaver og fire Snapchat-filtere hvor de kan leke med stilarter og referanser til Munch. Snapchat-delen er valgfri, og de elevene som enten ikke har eller ikke ønsker det, kan hoppe over dette. De som benytter seg av filtrene laster opp de bildene de ønsker.

Dersom elevene blir fort ferdige kan de prøve seg på Munch Kahoot dere finner linken til på slutten av økten.

Her finner du "Munch Lær"