Filmen gir et intimt innblikk i et særegent og unikt kunstnersinn. Alfred Ekker Strande, Mattis Herman Nyquist, Ola G. Furuseth og Anne Krigsvoll gjør hver sin tolkning av Edvard Munch i de fire periodene av hans liv. "Munch" forteller historien om den unge Edvard Munchs første forelskelse, i en gift kvinne, og videre om hans nederlag som kunstner etter at hans første utstilling i Berlin blir refusert og avvist. Filmen viser også Munchs dramatiske innleggelse på en nerveklinikk i København hvor han tvinges til å ta sitt livs største og mest avgjørende valg. I siste fase av livet kjemper han en hard kamp for å redde sin kunstneriske arv fra nazistene under krigen. 

I tillegg til å være regissert av Hamar-mannen Dahlbakken finner vi en annen Hamar-mann i rollene. Anders Baasmo er en av stjerneskuespillerne, sammen med blant annet Ida Elise Broch og Dennis Storhøi.

Mann som bærer med seg malersaker i en åker

"Munch" er den første dramatiseringen som er gjort av Edvard Munchs liv på kinolerretet. Filmen vil få æren av å åpne den 52. utgaven av filmfestivalen i Rotterdam. 

Filmen ser du i Løten kino 1. februar kl. 16.00. NB: merk tidspunktet!

Billetter kjøper du her.