Munch-kjenner og Kulturrådgiver i Løten kommune, Hanne Mette Walhovd Paulsen, åpner utstillingen i Galleri Hervold 9. mars kl. 18.00.

Hamarsingen Kari Bjertingstad har tolket Edvard Munch sine malerier på sin helt spesielle måte og har nå valgt å vise sine humoristiske og lekende tolkninger til glede for offentligheten.

Om kunstneren

Kari Bjeringstad er en autodidakt billedkunstner hvor alle maleriene er et resultat av tanker, eksperimenter, skisser og utprøving av forskjellige teknikker gjennom mange år. Å male og tegne har alltid vært en viktig del av hennes liv, som har ført henne dit hvor hun nå har kommet med sine egne helt spesielle utrykk som billedkunstner.
Fra 1986 til 1997 bodde og jobbet Kari i Tyskland/Kirchzarten, det var her hun begynte å eksperimentere med akvarell. Etter flere år hadde hun sin første separatutstilling i Kirchzarten, og senere utstillinger i Freiburg.

I 1998 flyttet hun tilbake til Norge og fortsatte med sine naturalistiske akvareller og begynte etter hvert med oljefarger, men i den senere tid har hun for det meste malt med akrylfarger.

De fleste av hennes valgte motiver kommer nå fra Hamar hvor motivene er hentet fra kjente bygninger og steder, malt med fantasi og lekenhet med rikelig av farger. Hun har hatt flere separatutstillinger og deltatt på flere kollektivutstillinger og noen av hennes arbeider er synbare på Koigen, Hamar.

Kari var også en av 39 billedkunstnere fra hele verden og den eneste fra Norge, som ble plukket til å være med på det store internasjonale kunstprosjektet «The big dream». Denne utstillingen ble vist fram i 20 utvalgte land og byer rundt i verden, Hamar var en av disse byene.

Utstillingen hun nå presenterer med 10 malerier i Galleri Hervold er en billedserier som hun kaller «Mitt møte med Munch»