- Vi er kjempeglade for at Sparebankstiftelsen Hedmark igjen gir oss støtte til arrangementet. Det er en stor anerkjennelse at vi får penger for tredje gang! Stiftelsen ser at mange barn, unge og voksne har glede av å utfolde seg kunstnerisk i snø, sier kulturrådgiver Hanne Mette Walhovd Paulsen.

Med Munch vinterfestival ønsker Løten kommune å synliggjøre at Edvard Munch ble født i Løten den 12. desember i 1863. Han tilbrakte flere somre i Løten som ung, og kunsten hans er tydelig inspirert av menneskene, landskapet og lyset her. Munch vinterfestival blir arrangert for femte gang i 2024, og er et samarbeid mellom Løten kommune og VisitBudor, med støtte fra Sparebankstiftelsen Hedmark.

tre barn som skjærer ut mønster i snøblokker

Målet med vinterfestivalen er at barn og unge skal få utforske helt nye kunstformer. Poenget er å bruke den snøsikre vinteren på Budor til noe mer enn tradisjonell vinteraktivitet.

- Den store snøskulpturen som blir laget under vinterfestivalen blir bygd på og lekt med i flere uker etter festivalen, sier Walhovd Paulsen.

Festivalen er blitt en kreativ vinterlekeplass for store og små.

- Det er veldig gledelig å få midler, for vi kunne ikke gjennomført på samme måte uten de pengene. De bidar til at vi kan ha kunstnere (bildet under) på stedet i tre dager, sier Walhovd Paulsen.

Som tidligere år blir det forprosjekt med en skoleklasse fra Løten ungdomsskole som får leke seg kunstnerisk i snøen fredagen før selve festivaldagen 24.februar. 

- Ungdommene storkoser seg når de får leke seg kreativt i snøen - kanskje spesielt de litt rastløse gutta. Vi gleder oss! sier kulturrådgiveren. 

Kunstner Trine Midtsund er også klar for neste festival:

- Det blir kreativt i snøhaugen på Budor denne gangen også. Nå er det så mange barn og voksne som har vært med før at vi tror det blir enda gøyere i 2024. I år stod erfarne besøkende nærmest klare og venta på oss med egen spade til å skulpturere med, så mon tro hva som kan skje neste år? Vi gleder oss i alle fall til et nytt vintereventyr med dere, avslutter hun.

tre kvinner og en mann stående foran budor gjestegård i snøen