- Det var kjemepesuksess og masse besøk hele dagen, smiler kulturrådgiver Hanne Mette Walhovd Paulsen.

For her var barna i sving med å lage snøkunst lenge før festivalen egentlig åpnet. Allerede torsdag kveld var iskunstnere på plass og fredag kom teknologi og design-klassen fra Løten ungdomsskole til Budor for å jobbe med snø og is sammen med kunstnerne Ida Nove Cannon og Trine Midtsund. Samme kveld, etter fakkelskitur i mørket, ble Skrik-skulpturen i snø avduket. Det var magisk med den opplyste issirkelen rundt skulpturen.

Ungdommer ser på iskunstner

Folk samlet rundt Skrik-skulpturen

Lørdag var det strålende sol og masse vind, men det satte ingen demper på skapertrangen til barna, og voksne for den saks skyld.

- Det er jo et utrolig lekent og gøy prosjekt her på Budor, og det var vanvittig mange som kom. Det er bare fryd og glede. Det som er innmari gøy er at familiene kommer tilbake år etter år, og ungene gleder seg til å komme, sier iskunstner Ida Nove Cannon.

Iskunstnere

Lekenthet

Målet med vinterfestivalen er at barn og unge skal få utforske helt nye kunstformer. På Budor får deltakerne bruke sag, spade og andre verktøy beregnet for å skjære i is og forme snø.

- På Budor blir det en gjeng med veldig gode is- og snøkunstnere etter hvert, smiler Cannon.

Poenget er å bruke den snøsikre vinteren på Budor til noe mer enn tradisjonell vinteraktivitet.

- Det er fint å bruke vinteren til noe, som ikke bare er skigåing. Det er viktig å leke. Pappaene glemmer jo ungene sine, fordi de står oppi snøhaugen her og er så ivrige, ler Cannon.

Med Munch vinterfestival ønsker Løten kommune å synliggjøre Edvard Munch ble født i Løten den 12. desember i 1863. Han tilbrakte flere somre i Løten som ung, og kunsten hans er tydelig inspirert av menneskene, landskapet og lyset der. Munch vinterfestival ble arrangert for fjerde gang i år og er et samarbeid mellom Løten kommune og VisitBudor, med støtte fra Sparebankstiftelsen Hedmark. Det ble samtidig arrangert innflyttertreff for nye i Hamarregionen i samarbeid med Hamarregionen utvikling og Hamar og Stange kommuner.

Folk foran snøborgen

Barn som skjærer i snø