En gedigen snøhaug skal også forvandles til et enormt snøslott eller en borg - hvem vet?
Ta med hele familien. Festivalen er gratis og åpen for alle!

"Munch vinterfestival" er en dag spekket med morsomme og kreative kunstaktiviteter for barn og unge. Alt foregår ute ved gjestegården, og iskunstner Ida Nove Cannon og snøkunstner Linda Linchausen, med assistenter, gleder seg til å la barna få utforske de nye kunstformene:

  • ISKUNST:

La deg inspirere av Munch sine motiver og prøv deg som iskunstner! Under kyndig veiledning får barna hakke, skjære og forme kunstverk i is. Flere tonn is skal til pers, så her vil mange få muligheten til å prøve seg.

  • SNØKUNST:

La fantasien få fritt spillerom og skap dine egne snø-kreasjoner og motiver. Kanskje forvandles den gedigne snøhaugen til et slott eller en borg? Kanskje får den både trapp, sklier, hopp og tårn? Ved hjelp av spader og annet verktøy former barna morsomme figurer i snøen.

Velkommen til et kreativt avbrekk fra slalåm, aking og langrenn. Barna kan bli med så lenge de vil!

Under "Munchs vinterfestival" møter snø og is kunst og kultur. Et viktig mål med festivalen er å inspirere barn og unge til kreativ utfoldelse. Festivalen ønsker også å synliggjøre at en av verdens største kunstnere, Edvard Munch, ble født i Løten – og at Løten er et sted Munch hadde sterke bånd til hele livet, og som inspirerte han under hele hans kunstneriske karriere.

  • Nyinnflyttet?

Da bør du bli med på «Familiedag» med gratis pølser, drikke, foredrag og aktiviteter på Budor lørdag 25. februar! Les mer her

PS: Tusen takk til Sparebankstiftelsen Hedmark som har gitt 50 000 kroner i gave til Munch vinterfestival 2023. En del av pengene brukes til et forprosjekt der 44 elever fra Løten ungdomsskole skal lage en Munch-inspirert is skulptur. Denne avdukes utenfor gjestegården på Budor - med boller, solbærtoddy og musikk fredag 24. februar kl. 1930. Bli gjerne med på fakkel-skitur først kl. 19. ( https://visitbudor.no/turtips/februar/ )

HJERTELIG VELKOMMEN