Løten kommune leier inn til sammen fire is- og snøkunstnere som skal bo på Budor fra onsdag til lørdag i uke 8. Ida Nove Cannon, Trine Midtsund og Linda Linchausen er klare for å lage kunst i snø og is. Dette sa iskunstner Ida Nove Cannon forrige gang hun var på Budor:

- Dette var mestring på høyt plan. Det var helt rått å se elevene jobbe! Mange ble faktisk helfrelst, og svært overrasket over det de klarte å lage.

Hun snakker om work shoppen for elever i Løtenskolen. Dette blir gjentatt fredag 24.februar for ca. 40 elever fra Løten. De får komme til Budor og prøve seg som iskunstnere. De skal lage en Munch-inspirert is-skulptur. Skulpturen avdukes fredag kveld med ild og flammer, og et kulturelt innslag. Før avdukingen ca. kl. 19.30 blir det fakkelskitog med oppstart kl.18.30. Det hele avsluttes med gratis kakao og boller.

-Vi håper på mye snø slik at vi får etablert en kjempestor snøhaug hvor barna får være med og forme snøen, for eksempel en snøborg, sier kulturrådgiver Hanne Mette Walhovd Paulsen.

3 tonn med is fraktes med lastebil opp til Budor slik at barn og unge får utfoldet seg. I fjor var det veldig mange barn som var innom festivalen og fikk prøve seg som både is- og snøkunstnere. Det var også morsomt å se at veldig mange foreldre boltret seg.  

Innflyttertreff

-Munch vinterfestival er også en genial mulighet til å vise nye innbyggere alt det fine man kan gjøre på Budor. I år blir det også et innflyttertreff arrangert av Løten kommune og Hamarregionen utvikling, opplyser Walhovd Paulsen.

Vi ønsker å ta med innflytterne til Budor for å vise de alt som skjer. Innflytterne får pølser og varmt drikke og noen aktiviteter, foruten alt det andre som skjer der i vinterferien som de kan være med på.

-Dette er en unik mulighet til å få vist fram alt Budor har å by på. I fjor var det et fullstappet program begge vinterferiehelgene, avslutter Walhovd Paulsen.

I år blir det Barnas skilek, tour de Ski, kl.13.00. Ordføreren Marte Larsen Tønseth tar også turen for å hilse på de nyinnflyttede.

Alle aktiviteter foregår utendørs. Ta med akebrett, ski og varme klær. Et tips er å låne utstyr man trenger på BUA Hamar eller BUA Stange

Snøborg og snøkunst opplyst i blått lys

Barn som jobber med iskunst

Barn som jobber med Munch-inspirert snøkunst